Volcán Tunupa des de Tahua

Volcán Tunupa des de Tahua

Hola amics:

Sóc al poble d’Uyuni. Acabo d’arribar travessant el Salar d’Uyuni amb autobús, ja que malauradament està inundat d’aigua i és impossible travessar amb bicicleta en aquests moments. Vaig arribar al Salar des d’Oruro pel Nord. Aproximadament 350 quilòmetres, dels quals més de 150 quilòmetres són sense asfaltar i molt difícils. He hagut de esforçar-me molt per arribar a Tahua al Nord del Salar.

Arribar a Salinas de Garci-Mendoza a la ruta del Salar d’Uyuni pel Nord és una odissea, encara que des de la pista hi ha un passatge molt bonic on és fàcil veure ramats de Vicuñas i Llamas.
Per cert estic una mica fart de l’arròs blanc i la carn de llama.
Des de Salines cap a Tahua vaig relativament per la vora del Salar d’Uyuni, travessant una llacuna mig seca on ens enfonsem diverses vegades en el fang, la ruta continuava per sorra on havíem de empènyer les bicicletes i després pujades per camins de pedra on vam haver de posar els peus a terra en diverses ocasions. Sempre donant la volta al volcà Thunupa de 5.000 metres d’alçada, amb el seu cim ple de neu. Als peus del volcà hi ha diversos pobles mig abandonats on només queden els que crien les llames i els que es dediquen al cultiu de la quinoa. Per sort vaig trobar un hostal on et tracten molt bé. Estem sols en un poble anomenat Jirira a la vora del Salar.

Casc antic d'Oruro

Casc antic d'Oruro

La travessa en bus ha estat molt pesada, ja que vam haver de viatjar al passadís. L’autobús era ple de bolivians que no paraven de menjar: Les bicicletes viatjaven al sostre de l’autobús. És una llarga travessia que dura cinc interminables hores.
L’arribada al poble d’Uyuni ha estat una decepció. Està molt ple de turistes, clar, després de tant de temps sense veure gairebé gent és impactant trobar-se amb tanta gent. Demà continuaré la ruta cap al Sud, cap a les llacunes que estan direcció a Xile.
Estaré un temps sense poder escriure perquè crec que en aquesta part del recorregut no trobaré internet.
Una forta abraçada per a tots.
Pep.

Plànol Salinas Garci Mendoza

Plànol Salinas Garci Mendoza

Senyalítica al Altiplano

Senyalítica al Altiplano

Illa al Salar d'Uyuni

Illa al Salar d'Uyuni

Tahua

Tahua

Volcán Tunupa des del Salar d'Uyuni

Volcán Tunupa des del Salar d'Uyuni

Detall de la ruta

Detall de la ruta

Salar d'Uyuni amb aigüa

Salar d'Uyuni amb aigüa

Vicuñas a prop del Salar d'Uyuni

Vicuñas a prop del Salar d'Uyuni

Llamas a l'illa del Salar d'Uyuni

Llamas a l'illa del Salar d'Uyuni

Salar d'Uyuni

Salar d'Uyuni

Jirira

Jirira

Volcán Tunupa

Volcán Tunupa

Nota: Les fotos són baixades d’internet

Deja una Respuesta

Debes estar identificado para dejar un comentario. Identifícate »